Дома Јавни набавки

Известување од Биро за јавни набавки

Почитувани,
По реакциите што ги добивме во неколку постапки за доделување на договор за јавни набавки што се спроведуваат по електронски пат, Ве информираме за одредени технички проблеми со кои би можеле да се соочите при спроведувањето на истите. Документите кои понудувачите ги прикачуваат на системот (пр. техничка понуда, финансиска понуда итн.) а се изработени во MS Office 2007 и се дигитално потпишани, потребно е да се отвораат во MS Office 2007 бидејќи  доколку истите се отвараат во програмскиот пакет MS Office 2003, прикачениот дигитален сертификат на документот не може да се види и отаму може погрешно да се заклучи дека документите не се потпишани.
Со цел да се избегнат ваквите проблеми Ве молиме отварањето на понудите доставени по електронски пат да го спроведувате во MS Office 2007.Овој проблем не е поврзан со користењето на електронскиот систем за јавни набавки или со самите дигитални сертификати туку е во врска со функционирањето и компатибилноста на самите производи на Microsoft.
Оваа препорака е потенцирана во прирачниците за користењето на ЕСЈН и беше посочена на обуките кои ги одржа Бирото наменети за ЕСЈН.
Ве молиме при спроведување на постапките по електронски пат да ја имате во предвид горенаведената напомена.

Со почит,
Биро за јавни набавки

Јавни набавки
Тендерски постапки во период јануари - октомври 2016
Понеделник, 21 Ноември 2016 10:20

 
Реализирани постапки за асфалтирање улици - април 2016
Понеделник, 25 Април 2016 09:12

 
Реализирани јавни набавки во 2015 година
Понеделник, 15 Февруари 2016 10:52

 
Извештај за јавни набавки за 2013 и 2014 година
Среда, 24 Декември 2014 14:49

javni nabavki

 
План за јавни набавки на Општина Штип за 2014 година
Понеделник, 20 Јануари 2014 14:08 


Tourist map Stip resize

kvalitet na vozduh PM10 resize

Moja opstina-baner resize

ombudsman logo mk

Банер

Календар

Јануари 2020
П В С Ч П С Н
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Банери

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

ISO sertifikat baner resize