Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Дома Здруженија на граѓани и фондации
Здруженија на граѓани и фондации


11.  Име на здружение на граѓани и фондации: Едукативно-хуманитарна организација ЕХО

Област на делување: Обезбедување на услови за подобрување на вкупната општествена положба на граѓаните со посебен акцент на заштита на човековите права и превенција од социо-економска и етничка дисктиминација.

Седиште: ул. Кузман Јосифовски Питу бр.3/6, Штип

Лице за контакт: Бети Пејева 070/831-14312.  Име на здружение на граѓани и фондации: Здружение на мултиетничко општество за човекови права Штип

Област на делување: Човекови права, образование и здравство.

Седиште: ул.Страшо Пинџур бр.56, Штип

Лице за контакт: Ерол Адемов 078/472-74913.  Име на здружение на граѓани и фондации: Здружение на граѓани без работа ,,Светла визија” –Штип

Област на делување: Помош за побрзо и поефикасно вработување на граѓаните без работа, како и задоволување на други нивни интереси од економски, здравствен, научен образовно-воспитен, социо-хуманитарен, стручен и друг вид карактер согласно со законот.

Седиште: ул. Карл Маркс бр.2, Штип

Лице за контакт: Трајче Чефуров 071/236-011

 

14.  Име на здружение на граѓани и фондации: Детски парламент на Македонија за Штип и Карбинци

Област на делување: Заложби за целосна имплементација на Конвенцијата за правата на детето, грижи за нивното здравје, борба против секого кој го злоупотребува детето, грижа за чиста и здрава работна средина, заштита на децата од пороците на времето, всадување на чуство за самопочит и почит кон другите, заштита на децата од секакви предрасуди- верски, национални, полови , расни и други.

Седиште: ул. Кајгана бр.14, Штип

Лице за контакт: Виолета Карагунова 070/257-248


 

15.  Име на здружение на граѓани и фондации: Фондација за развој на локалната заедница Штип

Област на делување: Создавање на услови за одржливост на граѓанскиот сектор преку градење на институционални капацитети и поттикнување на локалната филантропија.

Седиште: ул. Сремски фронт бб (детска градинка ,,Сончогледи” Сењак)

Лице за контакт: Борис Шарковки 075/496-772


 

16.  Име на здружение на граѓани и фондации: Културно – уметничко друштво         ,, РИСТО ДОНЕВ ” – УЧИТЕЛОТ, Штип

Област на делување: Вршење на дејности и активности со цел зачувување на вековната традиција на македонскиот фолкор, подучување и произведување кадри од оваа област, организирање на разни форми на натпревари.

Седиште: ул. Четврта македонска бригада бр.27, Штип

Лице за контакт: Нада Наковска 032/393-663, 032/393-249


 

17.      Име на здружение на граѓани и фондации: Здружение на спортски работници, Штип.

Област на делување: Спорт

Седиште: ул.Христијан Карпош 6/1, Штип

Лице за контакт: Трајче Филипов 078/308-484


 

18. Име на здружение на граѓани и фондации: Здружение за борба против малигни заболувања „Нов Живот“ – Штип - Асоцијација за еконмски социјален развој и репродуктивно здавје на жената

Област на делување: Иницирање на процеси и активности за рано откривање на ракот, подршка, залагање за правата на пациентите и застапување  на жените во сите сфери, намалување на смрттноста од ракот, подобар третман и услови на лекување пациентите како и подобрување на живитот на женската популација во Р.Македонија.

Седиште: ул.Битолска бр.22, Штип

Лице за контакт: Виолета Ефтимова 070/453-358

Е-пошта: Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите


 

19. Име на здружение на граѓани и фондации: Крводарителско хуманитарно здружение ,,СВЕТЛОСТ -Б” Штип.

Област на делување: Организирање и спроведување на хуманитарни крводарителски акции на домашно и републичко ниво, развивање, едукација и поттикнување на хуманоста, соработка со крводарителски клубови.

Седиште: ул. Гоце Делчев бр. 44. Штип,

Лице за контакт: Надица Наковска 071/351-893

Е-пошта: Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите


 

20. Име на здружение на граѓани и фондации: Здружение за помагање, едуцирање и социјализирање на деца сиромашни и незгрижени “Детелинка”, Штип.

Област на делување: Eвиденција на сиромашните и незгрижени деца во општина Штип и општините во Источна Македонија, едукација преку практични и теоретски предавања за нивното место и улога во општеството, едукација за дискриминација, едукација за лицата со специјални потреби и нивното место во општеството, практични совети за професионална определба (учење на странски јазици, практични курсеви, занаети, итн.), социјализација преку работа и учество во различни фолклорни групи, драмски и други видови на групи, материјална помош и делење на пакети, правна заштита.

Седиште: ул. Христијан Карпош бр.96, Штип

Лице за контакт: Марина Шуманска 078/493-044

 
<< Почеток < Пред 1 2 3 Следно > Крај >>

Страница 2 од 3

Tourist map Stip resize

kvalitet na vozduh PM10 resize

ombudsman logo mk

Банер

Календар

Септември 2021
П В С Ч П С Н
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Банери

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

ISO sertifikat baner resize