Дома Закони и правни акти Закони и правни акти Спроведување на постапката за вработување во Општина Штип
Спроведување на постапката за вработување во Општина Штип

Вработување на државни службеници

 • Градоначалникот донесува Решение за утврдување на потребите од ново вработување. Согласно Правилникот за систематизација решението со барање за распишување оглас се доставува до Агенцијата за државни службеници.
 • Агенцијата го објавува огласот во два дневни весника.
 • Агенцијата формира мешовита Комисија за полагање стручен испит за државен службеник. Комисијата е мешовита од Агенцијата и општинската администрација. Стручниот испит се полага во Агенцијата за државни службеници.
 • Градоначалникот формира Комисија за изготвување на ранг листа од кандидатите што го положиле стручниот испит. Комисијата е мешовита од општинската администрација и Агенцијата за државни службеници.
 • Комисијата за утврдување на ранг листата врши интервју со сите кандидати што го положиле стручниот испит. Изготвената ранг листа ја доставува до градоначалникот на Општината.
 • Градоначалникот врши избор на кандидатите од доставената ранг листа.
 • Целокупната постапка е регулирана со Законот за државни службеници.


Постапка за прием на административно - технички работници

 • Градоначалникот донесува Решение за утврдување на потребите од ново вработување. Огласот се објавува во два дневни весника.
 • Градоначалникот формира Комисија за утврдување на кандидатите кои ги исполнуваат условите.
 • Комисијата доставува преглед на кандидатите кои ги исполнуваат условите по огласот.
 • Градоначалникот врши избор од пријавените кандидати.

Целокупната постапка е регулирана со Законот за работни односи.

 

Tourist map Stip resize

kvalitet na vozduh PM10 resize

Moja opstina-baner resize

Makfest 2012 resize

ombudsman

Банер

ekoloski-dozvoli-baner

Календар

Август 2019
П В С Ч П С Н
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Банери

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

ISO sertifikat baner resize