Дома Услуги и информирање на граѓаните
Услуги и информирање на граѓаните
Услуги кои општината ги дава на правни лица

Одделение за комунални дејности

1.Лиценци за вршење на авто-такси превоз на патници

2.Лиценца за вршење на општински линиски превоз на патници

3.Дозвола за посебен линиски превоз

4.Дозвола за определена линија за вршење на општински линиски превоз на патници

5.Решение за измена на условите и режимот на сообраќај.

6.Одобрение за поставување на урбана опрема

7.Одобрение за користење јавни површини за продажба на ситни производи за исхрана

8.Решение за определување на местата на кои може да се постави опрема за рекламирање

9.Одобрение за оставање градежен материјал на јавна површина

10.Одобрение за раскопување на јавни сообраќајни површини

11.Одобрение за поставување улична светилка

Територијална противпожарна единица

12.Користење на противпожарно возило за носење вода;

13.Користење на пртивпожарно возило за обезбедување на саеми, јавни приредби, индустриски и други објекти;

14.Користење на противпожарно возило за давање вода под притисок;

15.Исцрпување вода со моторна помпа;

16.Исцрпување на вода со електрична помпа;

17.Работа со автомеханичка скала;

18.Сечење дрва во дворови на објекти

Повеќе...
 
Услуги кои општината ги дава на физички лица

Одделение за комунални дејности

1.Одобрение за користење јавни површини за продажба на ситни производи за исхрана

2.Одобрение за оставање градежен материјал на јавна површина

3.Одобрение за раскопување на јавни сообраќајни површини

4.Одобрение за поставување улична светилка

5.Ослободување од комунална такса за јавно осветлување

Територијална противпожарна единица

6.Користење на противпожарно возило за носење вода;

7.Користење на противпожарно возило за давање вода под притисок;

8.Исцрпување вода со моторна помпа;

9.Сечење дрва во дворови на објекти

10.Исцрпување на вода со електрична помпа;

11.Работа со автомеханичка скала;

Повеќе...
 
Анализа на задоволството на корисниците на услугите на Општина Штип

bar-chart

 


Tourist map Stip resize

kvalitet na vozduh PM10 resize

ombudsman logo mk

Банер

Календар

Јануари 2021
П В С Ч П С Н
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Банери

Банер
Банер
Банер
Банер

ISO sertifikat baner resize