Дома Урбанизам, градежништво и ЗЖС
Урбанизам, градежништво, станбени работи и ЗЖС
Пријава до градежна инспекција

– Центар за услуги на граѓаните , шалтер бр.  1

Се пополнува пријава до градежна инспекција (готов образец се добива во општината) .

Врз основа на извршениот увид на лице место градежниот инспектор може да издаде:

  • Решение со кое се наредува прекинување на натамошна градба.
  • Решение со кое се наредува отстранување на објект или негов дел.
  • Решение за отстранување на привртемен објект.

Одредувањето на рокот е во зависност од тежината на предметот и е право на инспекторот, но најдоцна во рок од 8 дена.

 
Издавање на извод од урбанистички план

– Центар за услуги на граѓаните, шалтер бр. 4

Извод од урбанистичи план покажува што е предвидено за изградба на одредената локација и е основа за изработка на идеен проект. За издавање на Извод од урбанистички план се поднесува:

-        Барање (готов образец, се добива во општината)

Прилози кон барањето се:

  1. Копија од катастарски план (се добива од Државниот завод за геодетски работи-катастар кој се наоѓа во општинската зграда на приземјето десно од влезот во зградата)
  2. Уплатница за уплатени административни такси во висина од 550 ден.

Рокот за издавање на Извод од урбнистички план е 5 дена по приемот на комплетната документација .

 
<< Почеток < Пред 1 2 Следно > Крај >>

Страница 2 од 2

Tourist map Stip resize

kvalitet na vozduh PM10 resize

Moja opstina-baner resize

Makfest 2012 resize

ombudsman

Банер

ekoloski-dozvoli-baner

Календар

Јуни 2019
П В С Ч П С Н
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Банери

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

ISO sertifikat baner resize