Стратегиски оцени
Стратегиска оцена - експлоатација на минерална суровина бакар - локалитет Боров дол
Петок, 02 Март 2018 11:51

ДПТУ Бучим Радовиш отпочна со реализација на својата нова инвестиција и

проект – отворање на површинскиот коп Боров дол. За таа цел, согласно

законодавството за животна средина отпочнати се две постапки - стратегиска

оцена на животната средина што се однесува на урбанистичката планска

документација со цел урбанизација на плански опфат, и втора за оценка на

влијанието врз животната средина од планираниот проект за експлоатација на

минерални суровини на локалитетот Боров Дол.

Во прилог линк до двата документа:

 

Нацрт Извештај за стратегиска оцена на животната средина за Државна

Урбанистичка Планска Документација за определување на градежна парцела со

намена Г1 – тешка индустрија за експлоатација на минерална суровина бакар на

локалитет Боров Дол, во Општина Конче, Штип и Радовиш


СТУДИЈА за оцена на влијанието врз животна средина за проект за

Eксплоатација на минерална суровина бакар на локалитетот Боров Дол, општина

Конче, Штип и Радовиш

 

 

 
Стратегиска оцена за предлог планската програма за изработка на ЛУПД за КП 283; КП 275; КП 282; КП 276; КП 277; КП 278; КП 279 и дел од КП 258/1 К.О. Штип вон градежен реон
Петок, 18 Ноември 2016 13:02

 
Стратегиска оцена за ЛУПД за КП 254/1, 255, 256, 257 и 258, КО Три чешми вон градски реон
Петок, 18 Ноември 2016 11:52

 
Стратегиска оцена за ЛУПД на КП 363/5 КО Три чешми м.в. УЛОВА ЧУКА
Понеделник, 26 Септември 2016 13:42

За подетални информации може да се обратите во Општина Штип, соба број 5 или на телефон 032/22 66 22.

Јавната расправа по Нацрт извештајот за стратегиска оцена врз животната средина за ЛУПД на КП 363/5 КО Три чешми вон гр. м.в. Улова чука ќе се одржи на 07.11.2016 во сала 2 во Општина Штип со почеток во 11 часот.

 
Стратегиска оцена за ДУП за дел од индустриска зона со класа на намена Г2 на КП бр. 10730, КО Штип 6
Понеделник, 26 Септември 2016 13:17

За подетални информации може да се обратите во Општина Штип, соба број 5 или на телефон 032/22 66 22.

Јавната расправа по Извештајот за локална урбанистичка планска документација ДУП за дел од индустриска зона со класа на намена Г2 на КП бр. 10730, КО Штип 6, Oпштина Штип, ќе се одржи на 02.11.2016 година (Среда), во салата 2 за состаноци во Општина Штип со почеток во 11.00 часот.

 
Стратегиска оценаза планската програма за изработка на ДУП за дел од Индустриска зона, дел од УЕ 53, КО ШТИП 1
Петок, 11 Март 2016 13:55

 
Стратегиска оцена на ЛУПД за изградба на асфалтна база во КО Сарчиево, Општина Штип
Вторник, 16 Февруари 2016 13:07

За дополнителни информации можете да се обратите кај соработниците за животна средина во Општина Штип, во соба број 5 во општинската зграда или на телефон 032/22 66 22.

 
Стратегиска оцена за планската програма за изработка на ДУП за дел од УЕ 45, КО Штип 2
Четврток, 21 Јануари 2016 10:28

 
Стратегиска оцена на Детален урбанистички план за дел од Центар Дел од Урбан Блок 1, опфат помеѓу улиците: „Иво Лола Рибар“, „Ванчо Прќе“, „Кирил и Методиј“ и „Јосиф Ковачев“ во Општина Штип
Вторник, 01 Септември 2015 08:46

 
Стратегиска оцена за ДУП за индустиска зона "Север" (стар Прогрес), КО Штип 1
Петок, 27 Март 2015 09:20

 
<< Почеток < Пред 1 2 3 Следно > Крај >>

Страница 1 од 3

kvalitet na vozduh PM10 resize

Moja opstina-baner resize

Makfest 2012 resize

ombudsman

Банер

ekoloski-dozvoli-baner

Календар

Октомври 2018
П В С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Банери

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

ISO sertifikat baner resize