Дома Урбанизам, градежништво и ЗЖС Пријава до градежна инспекција
Пријава до градежна инспекција

– Центар за услуги на граѓаните , шалтер бр.  1

Се пополнува пријава до градежна инспекција (готов образец се добива во општината) .

Врз основа на извршениот увид на лице место градежниот инспектор може да издаде:

  • Решение со кое се наредува прекинување на натамошна градба.
  • Решение со кое се наредува отстранување на објект или негов дел.
  • Решение за отстранување на привртемен објект.

Одредувањето на рокот е во зависност од тежината на предметот и е право на инспекторот, но најдоцна во рок од 8 дена.

 

kvalitet na vozduh PM10 resize

Moja opstina-baner resize

Makfest 2012 resize

ombudsman

Банер

ekoloski-dozvoli-baner

Календар

Февруари 2019
П В С Ч П С Н
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3

Банери

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

ISO sertifikat baner resize