Дома Совет Претседател
Претседател на Советот на Општина Штип

Jane Milanov-PretsedatelSovetЈане Миланов 

Роден е на 03.10.1960 во Штип, Р. Македонија. Основно и средно образование завршува во Штип, со континуиран одличен успех. Дипломира на Електротехничкиот факултет при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје во 1984 година, со просечен успех 9,2.

Професионална кариера: Веднаш по завршувањето на додипломските студии стапува на работно место – професор во тогашниот Електро-машински училишен центар (ЕМУЦ), сегашно средно општинско училиште „Коле Нехтенин“. Во 2003 година е назначен за директор на гореспоменатата образовна институција, каде до 2009 година ја извршува директорската функција, за по завршувањето на мандатот да продолжи со наставната дејност, која сè уште ја обавува.

Во текот на својата професионална кариера e активен учесник во голем број национални и меѓународни проекти, за што сведочи и големиот број стекнати сертификати. Во 2001 година, во рамки на проектот „Модернизација на тригодишното стручно образование“, целосно поддржан од GTZ (Германска агенција за техничка соработка), се стекнува со меѓународен Сертификат за „Методика и дидактика во стручното образование“, како учесник во програмата реализирана од страна на DSE (Германската Фондација за Меѓународен развој). Во периодот 2001-2007 година е активен соработник на GTZ, при што како учесник на обуките во соработка со Министерството за образование и наука, се стекнува со 3 меѓународни сертификати за завршени стручни обуки од областа на програмирање и примена на PLC; и склопување и програмирање на автоматизациски системи. Активно учествува во процесот на евалуација на резултатите од овој проект, како дел од советничкиот тим на проектната канцеларија на GTZ.

Во 2007 година Миланов е избран за член на Испитниот одбор во рамки на програмата “South Eastern Euro Skills in Mechatronics”, реализирана во Букурешт, Романија. Во 2008 година учествува на конференцијата “Skills at Work Challenge”, при што се стекнува со сертификат од Британскиот Совет. Под негово водство училиштето е вклучено уште во два големи меѓународни проекти, првиот преку Британскиоот Совет и партнерско училиште од градот Бормут, Англија, а вториот со партнерско училиште од градот Мондвил, Франција.

Во 2011 и 2012 година добива Сертификат “Educational Policy”, по завршениот курс во рамки на истоимената програма спроведена од страна на Љубљанскиот Универзитет и Фондацијата „Отворено општество - Македонија“.

Политички ангажман: Во периодот 2012-2015 е активен член на Советот за образование при Социјалдемократскиот Сојуз на Македонија. За време на локалните избори во 2013 година е носител на советничката листа на СДСМ и коалицијата, а заклучно со септември 2017 година и координатор на советничката група на СДСМ и коалицијата во рамки на Советот на Општина Штип. На 06.11.2017 е избран за Претседател на Советот на Општина Штип.

 


Tourist map Stip resize

kvalitet na vozduh PM10 resize

ombudsman logo mk

Банер

Календар

Јули 2020
П В С Ч П С Н
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Банери

Банер
Банер
Банер
Банер

ISO sertifikat baner resize