Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Дома Соопштенија Известување за авионско прскање против комарци
Известување за авионско прскање против комарци
Четврток, 09 Септември 2021 12:41

opstina-stip-zgrada-3На ден 14.09.2021 год. (Вторник-наутро) Општина Штип преку овластена фирма, на територијата на општината ќе спроведе авионска дезинсекција, со цел уништување на возрасните комарци. Запрашувањето ќе се спроведува во периодот од 05:30 до 07:30 часот наутро.

Со третирањето ќе биде опфатено централното и приградско подрачје, како и течението на река Брегалница, река Отиња и зелените површини во урбаните населби на територијата на општина Штип со површина до 850 хектари.

Третирањето ќе се изведува со препаратот АКУА К-ОТР1МЕ 2Е\Л/ со активна супстанца[Ѕ]- а-суапо-3-рНепоху6еп2у1(1 К,ЗР)-3-(2,2,-<ј|1згото^1п1у1)-2,2-с1Јте11пу1с1с1оргорапесаг1зоху1а1е, СА [1 Н-[1 а (Ѕ*),3 а]-суапо(3-рИепохурИепу1)-2,2-сИте1Иу1сус1оргорапесаг1зоху1а!е.

Во случај на неповолни временски услови (ветар, дожд и др.) дезинсекцијата се одложува за следниот поволен ден.

 

Воедно, се известуваат пчеларите навремено да ги преземат потребните мерки за заштита на пчелите.

 


 


За сите информации и прашања можете да се јавите на телефон за контакт во Општина Штип : 032/22 66 22

 

Tourist map Stip resize

kvalitet na vozduh PM10 resize

ombudsman logo mk

Банер

Календар

Октомври 2021
П В С Ч П С Н
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Банери

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

ISO sertifikat baner resize