Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Дома Соопштенија Известување за прскање против комарци
Известување за прскање против комарци
Понеделник, 06 Септември 2021 08:21

opstina-stip-zgrada-3На ден 07.09.2021 год. (Вторник-наутро) Општина Штип преку овластена фирма, на територијата на општината Штип ќе спроведе тереистичка дезинсекција со цел уништување на комарците. Запрашувањето ќе се врши во периодот од 01 до 07 часот наутро, со апаратура за УЈ1В ладно запрашување.

Со дезинсекцијата ќе бидат опфатени зелените површини во општина Штип, подрачјата по течението на реките Брегалница и Отиња и подрачја околу каналиниот систем на трериторијата на општината, урбаните населби и локалитети.

Третирањето ќе се изведува со препаратот АК\/А К-ОТР1ИЕ 2Е\А/ со активна супстанца [Ѕ]-а-суапо-3-рНепоху6еп2у1(1 Р,ЗР)-3-(2,2,-с111зготоу1п1у1)-2,2-с11тегИу1с1с1оргорапесагРоху1а1е, СА [1 К-[1 а (Ѕ*),3 а]-суапо(3-рИепохур1пепу1)-2,2-сЈ1те1Иу1сус1оргорапесаг1зоху1а{е.

Во случај на неповолни временски услови (ветар, дожд и др.) дезинсекцијата се одложува за следниот поволен ден.

 

Воедно, се известуваат пчеларите навремено да ги преземат потребните мерки за заштита на пчелите.

 


За сите информации и прашања можете да се јавите на телефон за контакт во Општина Штип : 032/22 66 22

 

Tourist map Stip resize

kvalitet na vozduh PM10 resize

ombudsman logo mk

Банер

Календар

Октомври 2021
П В С Ч П С Н
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Банери

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

ISO sertifikat baner resize