Дома Соопштенија Прибирање на приоритети за буџет на Општина Штип за 2021 година
Прибирање на приоритети за буџет на Општина Штип за 2021 година
Четврток, 19 Ноември 2020 16:28

Општина Штип, во соработка со Фондацијата за развој на локалната заедница – Штип, започна процес на вклучување на граѓаните во подготовка на Предлог програмите за работа на Општина Штип и на Јавните претпријатија „Исар“ и „Стипион 2011“, за 2021 година.

Во изминатите години, Општина Штип и ФРЛЗ организираа форуми во заедниците, но оваа година во согласност со протоколите на Комисијата за здравство на Владата, постапката на прибирање на предлозите од граѓаните ќе се одвива електронски.

Поради ова, се повикуваат сите заинтересирани граѓани, граѓански организации, урбани/месни заедници и претставници на бизнис секторот да се вклучат во предлагање на приоритетни проблеми и/или решенија за 2021, со пополнување на прашалникот во прилог, најдоцна до 27.11.2020 (петок).

Линк до прашалникот:

Прашалник за приоритети во буџет на Општина Штип за 2021 година

 

Tourist map Stip resize

kvalitet na vozduh PM10 resize

ombudsman logo mk

Банер

Календар

Ноември 2020
П В С Ч П С Н
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Банери

Банер
Банер
Банер
Банер

ISO sertifikat baner resize