Дома Соопштенија УСЛОВИ ЗА ДОБИВАЊЕ МЕСТА НА КОИ МОЖАТ ДА СЕ ИСТАКНУВААТ ИЗБОРНИ ПЛАКАТИ ЗА ПРЕТСЕДАТЕЛСКИ ИЗБОРИ 2019
УСЛОВИ ЗА ДОБИВАЊЕ МЕСТА НА КОИ МОЖАТ ДА СЕ ИСТАКНУВААТ ИЗБОРНИ ПЛАКАТИ ЗА ПРЕТСЕДАТЕЛСКИ ИЗБОРИ 2019
Петок, 01 Март 2019 10:11

opstina-stip-zgrada-3            Врз основа на член 78 став 5 од Изборниот законик („Службен весник на РМ“, број 32/14-пречистен текст, 196/15, 35/16, 31/2015, 196/2015, 35/2016, 97/2016, 99/2016, 136/2016, 142/2016, 57/2017, 67/2017, 125/2017, 35/2018, 99/2018, 140/2018, 208/2018, 27/2019) и член 2 став 2 од Одлуката за утврдување на местата на кои можат да се истакнуваат изборни плакати („Службен гласник на Општината Штип“, број 09/06 и 07/11), Градоначалникот на Општина Штип, на 25.02.2019 година утврди

 

У С Л О В И

ЗА ДОБИВАЊЕ МЕСТА НА КОИ МОЖАТ ДА СЕ ИСТАКНУВААТ

ИЗБОРНИ ПЛАКАТИ ЗА ПРЕТСЕДАТЕЛСКИ ИЗБОРИ 2019

 

1.Место за итакнување на изборни плакати може да добие секоја регистрирана политичка партија самостојно, коалиции, како и група избирачи (во понатамошниот текст: подносител на листа за кандидат за претсатедател на Републиката) врз основа на одобрение од Градоначалникот на Општината Штип.

2.За добивање одобрение, подносителот на листата е должен да поднесе барање до Општината Штип.

3.Со барањето треба да достави полномошно од овластено лице за поднесување на барањето издадено и заверено од подносителот на листата. Местата за истакнување плакати, одделението ќе ги подели по пат на ждрепка. Ждрепката ќе се изврши по објавување на утврдената кандидатура за претстедател на Републиката од страна на надлежната изборна комисија. За денот на ждрепката, организаторите на изборната кампања ќе бидат известени преку јавните гласила во Општина Штип.

4.Одобрението, со прецизно назначување на местото за истакнување на изборни плакати, одделението ќе го издаде во рок од 3 дена од денот на одржаната ждрепка.

 

Tourist map Stip resize

kvalitet na vozduh PM10 resize

Moja opstina-baner resize

Makfest 2012 resize

ombudsman

Банер

ekoloski-dozvoli-baner

Календар

Мај 2019
П В С Ч П С Н
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Банери

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

ISO sertifikat baner resize