Дома Соопштенија Општина Штип ги повикува земјоделците да ги пријават штетите од невремето од 24 април до 2 мај 2017
Општина Штип ги повикува земјоделците да ги пријават штетите од невремето од 24 април до 2 мај 2017
Понеделник, 24 Април 2017 09:00

opstina zgrada-2 resizeОпштина Штип ги повикува граѓаните на Штип кои имаат претрпено штети на земјоделските култури како последица на ниските темперетури и невремето, дека од денес до петок, а најдоцна до вторник, можат да ги пријавуваат штетите во локалната самоуправа.

Пријавата може да се подигне од Центарот за информирање на граѓани на шалтер број 1, кое потоа се пополнува и се доставува до архивата на општината. Освен пријавата, потребно е да се достави и копии од лична карта, транскациска сметка , документ за сопственост и изјава за неосигурен имот. Комисијата веќе од утре, по доставување на првите пријави ќе излегува на терен и ќе уврши увид. Рокот за пријавување е од денес до петок, но општината ќе овозможи доставување на пријавите најдоцна до идниот вторник за оние што имаат потреба од повеќе време за да си ја комплетираат документацијата.

Комисијата за проценка на штети е формирана во 2009 година од страна на Советот и при секое невреме излегува на лице место и прави увид во поднесените пријави за штета.Според процедурата, комисијата изготвува елаборат и истиот го доставува до Советот, кој по усвојување се испраќа на разгледување и одлучување до Владата на РМ.

 

Moja opstina-baner resize

Makfest 2012 resize

ombudsman

Банер

ekoloski-dozvoli-baner

prijavi-problem-5

Календар

Јануари 2018
П В С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Банери

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

ISO sertifikat baner resize