Дома Сектори и одделенија Одделение за услуги и информирање на граѓаните
Одделение за услуги и информирање на граѓаните

Одделението за услуги и информирање на граѓаните ги врши следните работи:

  • прием на сите граѓани кои бараат услуга или информација од надлежностите на општината;
  • директно-усно информирање или упатување на граѓаните на соодветното место за неговото барање;
  • помагање на граѓаните во пополнување на барањата за соодветната услуга или информација;
  • евидентирање/архивирање на барањето во соработка со архивата;
  • следење на текот на извршување на предметите кои се предадени на извршување во задна канцеларија и информирање на граѓаните за текот и рокот кога ќе ја добие услугата или информацијата;
  • соработка со одделенијата во општинската администрација, за ефикасно и навремено услужување и информирање на граѓаните, преку постојана комуни-кација на вработените во општинскиот центар за услуги на граѓаните како предна канцеларија со извршителот на предметот во соодветното одделение како задна канцеларија;
  • учествува во решавањето на прашањата на припадниците на заедницата;
  • врши и други работи што ќе бидат ставени во негова надлежност.

 

 

Tourist map Stip resize

kvalitet na vozduh PM10 resize

Moja opstina-baner resize

Makfest 2012 resize

ombudsman

Банер

ekoloski-dozvoli-baner

Календар

Април 2019
П В С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Банери

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

ISO sertifikat baner resize