Дома Сектори и одделенија Одделение за уредување на градежно земјиште, регулација и геодетски работи
Одделение за уредување на градежно земјиште, регулација и геодетски работи

Одделението за уредување на градежно земјиште, регулација и геодетски работи ги врши следните работи:

  • изготвува годишни програми за уредување на градежно земјиште;
  • припрема податоци за тендерска документација за уредување на градежното земјиште;
  • контрола на градежните работи при уредувањето на земјиштето;
  • ја води постапката за обезбедување на потребните согласности и одобренија за уредување на градежното земјиште;
  • ги врши подготвителните работи за изработка на проекти за уредување на градежното земјиште;
  • ги води работите околу испитување на градежното земјиште од геолошки и технички аспект;
  • се грижи за реализацијата на програмата за уредување на градежното земјиште;
  • пресметка за наплата на комуналниот надоместок за градба на објекти;
  • врши и други работи кои ќе му бидат доверени во негова надлежност.
 

Tourist map Stip resize

kvalitet na vozduh PM10 resize

Moja opstina-baner resize

Makfest 2012 resize

ombudsman

Банер

ekoloski-dozvoli-baner

Календар

Јуни 2019
П В С Ч П С Н
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Банери

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

ISO sertifikat baner resize