Дома Проекти Реализирани проекти од локално значење во 2007 година
Реализирани проекти од локално значење во 2007 година
Вторник, 15 Април 2008 10:22
 1. Проект: ПКВ 2 Програма за креирање нови работни места

Реализирано или изготвено (краток опис): Изготвен проект - Финансиска поддршка на МСП (мали и средни претпријатија) во репроматеријали со услов вработување

Буџет: 6.000, евра

Начин на финансирање:UNDP, Општина Штип

Времетраење на активности: 2007

 1. Проект: Распределба на средства за финансирање и реализирање на програми, проекти и други активности од областа на животната средина

Реализирано или изготвено (краток опис): Изготвен проект - Проект Трим патека во СРЦ Суитлак

Буџет: 59.740,евра

Начин на финансирање: 42% Министерство за Животна Средина и просторно планирање, 58% Општина Штип

Времетраење на активности: 2007

 1. Проект: Прекугранична соработка 3 повик - Мода, музика и култура помеѓу Ќустендил и Штип од гледна точка на младите

Реализирано или изготвено (краток опис): Изготвен проект

Буџет: 48.840, евра

Начин на финансирање: Општина Штип и CARDS програма

Времетраење на активности: 2007

 1. Проект: Прекугранична соработка 4 повик - Стимулација и промоција на одржлив развој на туризмот во пограничниот регион Штип - Ќустендил

Реализирано или изготвено (краток опис): Изготвен проект

Буџет: 239.012, евра

Начин на финансирање: Општина Штип и CARDS програма

Времетраење на активности: 2007

 1. Проект: Форум на заедниците 1 повик

Реализирано или изготвено (краток опис): Изготвен проект

Буџет: 130.505,евра

Начин на финансирање: 75% Швајцарска агенција за Развој, 25% Општина Штип

Времетраење на активности: 2007

 1. Проект: Општински Инфо Билборди

Реализирано или изготвено (краток опис): Инсталирање на 6 инфо билборди: 3 големи и три мали

Буџет: 4.800, евра

Начин на финансирање: UNDP, Општина Штип

Времетраење на активности: 2007 – 2008

 1. Испитување на потенцијалот за искористување  на геотермалните води во источниот регион

Реализирано или изготвено (краток опис): Регионален проект во кој се опфатени хемиска, гасова компонента како и радиоактивноста на геотермалната вода во бања Кежовица . Со реализацијата на овој проект направени се испитувања на квалитетот на водата во позната германска лабораторија и водата е сертифицирана во познатитот институт Туф

Буџет:

Начин на финансирање: Студија - Рударски факултет, ГТЗ

Времетраење на активности: 2007

 1. Животна средина

Во текот на минатогодишните периоди општината успешно има изреализирано повеќе проекти и еколошки кампањи кои ја дополнија сликата здрава и чиста животна средина кај месното население

Реализирано или изготвено (краток опис): Предвидените Екоакции неуморно се одвиваа трипати по ред внесувајќи го духот на екологијата меѓу народот во општината, а вооедно и подигајќи ја еколошката свест. За вредност на Екоакциите говори и Признанието кое го доби Општина Штип од Министерството за животна средина и просторно планирање,потенцирајќи ја вредноста на еколошките акции спроведени низ Општина Штип за подигање на јавната свест и правилното менаџирање со цврст комунален отпад. Успешно спровена акција Месец на Екологијата Почиста средина - поздрава иднина'. Акцијата која стана традиционална и оваа година ќе се реализира по четврти пат имаше за цел  чистење на диви депонии и нивна рекултивација како и  Подигање на јавна свест . Акцијата беше масовно подржана од граѓаните а од Министерството за животна средина добиено е Признание за достигнување во заштитата и унапредувањето на животната средина.

Успешно спроведени акции - Ден на дрвото

 1. Изработка на туристички информатор на општина Штип  СНВ

Буџет: 7000 евра СНВ

 1. Инфо точка за сервисни услуги на МСП од регионот на општините Штип, Карбинци и Свети Николе Подршка на МПС

Буџет: 5 000 еура

Начин на финансирање: ГТЗ

Времетраење на активности: 2007

 1. Спортски терени

Реализирано или изготвено (краток опис): Мали спортски терени во населбата Сењак

Буџет: 13 000 евра

Начин на финансирање: Агенција за спорт и млади

Времетраење на активности:

 

Tourist map Stip resize

kvalitet na vozduh PM10 resize

ombudsman logo mk

Банер

Календар

Мај 2020
П В С Ч П С Н
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Банери

Банер
Банер
Банер
Банер

ISO sertifikat baner resize