Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Дома Природни ресурси Природни карактеристики
Природни карактеристики

Подрачјето на Штип има претежно планинска и ридска местоположба. Се карактеризира со умерено - континентална клима со одредено влијание на изменета медитеранска клима. Просечната годишна темперетура е 12,9 степени целзиусови. Највиоски температури се измерени во август а најниски во јануари. Ветровите дуваат преку целата година. Од 365 дена во годината, во Штип 270 дена има струење. Ваквата состојба резултира со претежно чист воздух. Во последните две години шпански, словенечки, италијански и канадски фирми пројавија интерес за искористување на ветрот преку изготвување на поле со ветерници за производство на енергија.

 

Tourist map Stip resize

kvalitet na vozduh PM10 resize

ombudsman logo mk

Банер

Календар

Април 2021
П В С Ч П С Н
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Банери

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

ISO sertifikat baner resize