Дома Правно нормативни работи и поддршка на Советот
Правно нормативни работи и поддршка на Советот
Надлежности на одделението за правно нормативни работи и поддршка на градоначалникот и Советот

Одделението за правно нормативни работи, јавни набавки и поддршка на градоначалникот и советот ги врши следните работи:

 • подготвува акти за советот и градоначалникот;
 • ги подготвува седниците на советот и седниците на неговите комисии и други работни тела и учествува во нивната работа;
 • врши стручни работи за советот и градоначалникот;
 • доставува информации и податоци во врска со активностите на советот, комисиите и другите работни тела врз основа на закон;
 • изготвува акти за потребите на органите на општината;
 • ја застапува општината пред судовите, другите државни органи и правни лица;
 • спроведува постапки за јавни набавки;
 • врши компјутерска обработка на материјалите за седниците на советот, комисиите и другите работни тела на Советот на општината;
 • врши и други работи што ќе бидат ставени во негова надлежност.

 

 
Формулари

 
Формулари - ТППЕ

 
Барање до територијалната противпожарна едница за сечење дрва во дворови на објекти

Центар за услуги на граѓаните – шалтер бр. 1

За добивање на услугата потробно е да се достави:

 1. Барање (готов образец од општината) и
 2. Доказ за уплатена такса за услугата во висина од 1. 500 денари за час.

Рок за извршување на услугата веднаш , во случај на вонредна состојба најдоцна во рок од 3 дена.

 
Барање до територијалната противпожарна едница за работа со автомеханичарска скала

Центар за услуги на граѓаните – шалтер бр. 1

За добивање на услугата потробно е да се достави:

 1. Барање (готов образец од општината) и
 2. Доказ за уплатена такса за услугата во висина од 1.000 денари за час.

Рок за извршување на услугата веднаш, во случај на вонредна состојба најдоцна во рок од 3 дена.

 
Барање до територијалната противпожарна едница за испумпување вода со моторна пумпа

Центар за услуги на граѓаните – шалтер бр. 1

За добивање на услугата потробно е да се достави:

 1. Барање(готов образец од општината) и
 2. Доказ за уплатена такса за услугата во висина од 1.200 денари за час.

Рок за извршување на услугата веднаш , во случај на вонредна состојба најдоцна во рок од 3 дена.

 
Барање до територијалната противпожарна едница за користење на противпожарно возило за давање вода под притисок

Центар за услуги на граѓаните – шалтер бр. 1

За добивање на услугата потробно е да се достави:

 1. Барање (готов образец од општината) и
 2. Доказ за уплатена такса за услугата во висина од 5. 000 денари за час.

Рок за извршување на услугата веднаш , во случај на вонредна состојба најдоцна во рок од 3 дена.

 
Барање до територијалната противпожарна едница за користење на противпожарно возило за обезбедување на саеми, јавни приредби, индустриски и др. објекти

Центар за услуги на граѓаните – шалтер бр. 1

За добивање на услугата потробно е да се достави:

 1. Барање (готов образец од општината) и
 2. Доказ за уплатена такса за услугата во висина од 3. 000 денари за час.

Рок за извршување на услугата веднаш , во случај на вонредна состојба најдоцна во рок од 3 дена.

 
Барање до територијалната противпожарна едница за користење на противпожарно возило за носење вода

Центар за услуги на граѓаните – шалтер бр. 1

За добивање на услугата потробно е да се достави:

 1. Барање (готов образец од општината) и
 2. Доказ за уплатена такса за услугата во висина од:
  • до три километри  4. 000 денари,
  • до 10 километри  4. 500 денари,
  • до 15 километри 5.000 денари.

Рок за извршување на услугата веднаш , при вонредна состојба најдоцна во рок од 3 дена.

 
Информирање на граѓаните за прашања од надлежност на Општината

Општински центар за услуги и информации

 1. Информирање на  граѓаните за прашања од надлежност на градоначалникот и Советот;
 2. Составување на  писмени поднесоци по барање на странките;
 3. Упатување на  странките до надлежните органи во кои можат да ги остварат своите права;
 4. Техничко-административни работи за потребите на припадниците на заедниците;
 5. Помош на претставниците на припадниците на заедниците во постапката за остварување на своите права.
 
<< Почеток < Пред 1 2 Следно > Крај >>

Страница 1 од 2

Tourist map Stip resize

kvalitet na vozduh PM10 resize

ombudsman logo mk

Банер

Календар

Јануари 2021
П В С Ч П С Н
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Банери

Банер
Банер
Банер
Банер

ISO sertifikat baner resize