Дома Настани
Настани
Отворање на спортски настан по повод Меѓународен ден на лицата со интелектуална попреченост
Четврток, 29 Ноември 2018 13:03

SportskiNastan-01Денеска градоначалникот на Општина Штип, Благој Бочварски заедно со раководителката на лер, образование и јавни дејности, Билјана Казанџиска присуствуваа на отворањето на спортски настан по повод Меѓународен ден на лицата со интелектуална попреченост во спортската сала „Јордан Мијалков“. Градоначалникот Бочварски со свое поздравно обраќање го отвори овој турнир.

Повеќе...
 
Увид во градежни активности кај крстосница во населба Пребег
Среда, 28 Ноември 2018 15:53

Uvid-Prebeg-01Денеска градоначалникот на Општина Штип, Благој Бочварски, изврши увид во градежните активности кај крстосницата во населба Пребег.

Станува збор за реконструкција на водоводната и канализационата линија на самиот влез на градот. Ова се значајни активности на ЈП „Исар“ во висина од четири милиони и двеста илјади денари, со намена за канализациони и водоводни линии за подобрување на водоснабдувањето за сите фирми, но и домаќинства кои гравитираат овде. Планираната водоводна линија 2 којашто ќе се реализира во иднина ќе се приклучи токму на оваа водоводна линија овде. 

Повеќе...
 
Посета на ДСУ „Искра“ по повод Ден на даночните работници
Вторник, 27 Ноември 2018 14:46

Poseta DSU Iskra-01Денеска градоначалникот на Општина Штип, Благој Бочварски заедно со директорката на УЈП, Сања Лукаревска го посетија училиштето „Искра“. Оваа посета беше со цел донација на ова училиште за оние ученици коишто учат таму, по повод Ден на даночните работници.

Повеќе...
 
Увид во градежни активности во ООУ „Славејко Арсов“ Штип
Четврток, 22 Ноември 2018 15:10

Gradezni-OOU-SArsov-01Денеска градоначалникот на Општина Штип, Благој Бочварски заедно со раководителката на образование, лер и јавни дејности, Билјана Казанџиска и директорот на ООУ „Славејко Арсов“, Павле Мицев извршија увид во започнатите градежни активности во дворот на ова училиште. Се работи за започната изградба на затворен премин, кој ќе ги спои просторот за настава и спортаската сала. Овој градежен зафат, беше барање на учениците кои во различни периоди од денот и во различни временски услови го поминуваа овој простор.

Повеќе...
 
Промоција на зборник по повод 70 години учителска школа „Гоце Делчев“
Петок, 16 Ноември 2018 14:02

Promocija-Zbornik-01Денеска градоначалникот на Општина Штип, Благој Бочварски заедно со ректорот на универзитетот „Гоце Делчев“ во Штип, Блажо Боев присуствуваа на промоција на зборник по повод 70 години учителска школа „Гоце Делчев“.

На овој настан свое поздравно обраќање имаше градоначалникот на Општина Штип, Благој Бочварски.

Повеќе...
 
Увид во градежни активности на нова улица во населба Баби
Петок, 16 Ноември 2018 13:10

Babi-NovaUlica-01Денеска градоначалникот на Општина Штип , Благој Бочварски изврши увид во градежните активности на нова улица во населба Баби. Се работи за пробивање на комплетно нова улица со должина од 105 метри, тампонирање и асфалтирање на

Повеќе...
 
Увид во градежни активности на крстосница кај Вита Поп-Јорданова
Вторник, 13 Ноември 2018 13:58

Krstosnica-V.P.Jordanova-01Денеска градоначлникот на Општина Штип, Благој Бочварски заедно со директорот на ЈП „Стипион 2011“ извршија увид во градежните активности на крстосницата кај улиците Вита Поп-Јорданова и Борко Левата. Се работи за комплетно уредување на крстосницата за полесно движење на возачите. По завршените работни активности од страна на ЈП „Стипион 2011“ асфалтирањето ќе го изврши фирма, која ке ја добие јавната набавка.

Повеќе...
 
Осми ноември – Ден на ослободувањето на Штип
Четврток, 08 Ноември 2018 15:13

8-Noemvri-01Денеска, по повод Ден на ослободувањето на Штип – 8 ноември се одржаа низа настани. Во 09:45 часот се одржа концерт на Дувачки оркестар Проарт Штип пред спомен обележјето на Алеја на народни херои, каде пред споменикот на Михајло Апостолски се положи и цвеќе од страна на локалната самоуправа предводена од градоначалникот Бочварски, советници во Совет на Општина Штип предводени од претседателот на Совет, Јане Миланов и претставници од останати здруженија и политички партии.

Повеќе...
 
Резиме за една година локална власт на градоначалникот Благој Бочварски
Вторник, 06 Ноември 2018 13:24

Rezime-1GodinaBocvarski01Вчера градоначалникот на Општина Штип, Благој Бочварски пред преполна сала на Совет во Општина Штип го презентираше резимето за проектите и настаните во изминатата една година локална власт. Бочварски придружуван од претседателот на Совет на Општина Штип, Јане Миланов и секретарот на Општина Штип, Соња Китанова ги презентираше започнатите и завршени проекти, започнатите капитални инвестиции во Општина Штип и сите настани и активности кои се одржуваа во овој период.

Повеќе...
 
Бушење и изградба на два бунари во локалитет Штипско езеро
Понеделник, 05 Ноември 2018 13:15

Bunari-StipskoEzero-01Денеска градоначалникот на Општина Штип, Благој Бочварски заедно со директорот на ЈП „Исар“ извршија увид во работата на два нови бунари во локалитетот Штипско езеро. Се работи за инвестиција на ЈП „Исар“ во проширување на водоснабдителниот систем-бушење и изградба на два бунари со вкупна инвестиција од 2.771.453,00 денари.

Повеќе...
 
<< Почеток < Пред 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следно > Крај >>

Страница 9 од 32

Tourist map Stip resize

kvalitet na vozduh PM10 resize

Moja opstina-baner resize

Makfest 2012 resize

ombudsman

Банер

ekoloski-dozvoli-baner

Календар

Август 2019
П В С Ч П С Н
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Банери

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

ISO sertifikat baner resize