Дома Настани
Настани
Оддржана седница на Комисија за финансии и буџет
Четврток, 15 Јуни 2017 13:44

opstina zgrada-2 resizeВчера се оддржа 62.та седница на Комисијата за финансирање, буџет и локален економски развој.

Усвоена е Предлог – Одлука за одобрување на финансиски средства за учество на Општина Штип во реализацијата на проектот „Планински велосипедсдски рај” додека Предлог –Одлуката за продажба на дел од акциите во сопственост на Општина Штип во друштвото за спортски дејности фудбалски клуб Брегалница 2008 АД Штип е симната од дневен ред.

Повеќе...
 
Оддржана седница на Комисија за култура
Четврток, 15 Јуни 2017 13:26

opstina zgradaВчера се оддржа триесет и првата седница на Комисијата за култура. Усвоено е барањето од Здружение на Ромите „Черења“-Штип за финансиска поддршка за отварање на непрофитна радио дифузна установа на локално ниво. Доделени им се 20.000 денари.

 
Оддржана седница на Комисија за образование
Четврток, 15 Јуни 2017 12:50

EducationВчера се оддржа 24.тата седница на Комисијата за образование.

Усвоено е барањето за согласност за формирање паралалелки со помал број на ученици во прво одделение во учебната 2017/2018 година во ООУ „Димитар Влахов“-Штип.

 
Оддржана седница на Комисија за урбанизам
Четврток, 15 Јуни 2017 12:38

komisija-urbanizam resizeВчера се оддржа 67.ма седница на Комисијата за урбанизам, комунални дејности и заштита на животната средина.

Усвоена е Предлог – Одлука за одобрување на финансиски средства за учество на Општина Штип во реализацијата на проектот „Планински велосипедски рај” и Предлог - Одлука за давање согласност на договорот за спроведување на проекти за воспоставување на регионален систем за управување со отпад во источниот плански регион во рамките на ИПА 2 како и Предлог –Одлука за донесување на ДУП за дел од населба јужен реон 1,плански опфат помеѓу улиците: првомајска, димо хаџи димов, улица ново планирана 1- Општина Штип (плански опфат 2,28ха).

 
ЗА ПЕТ МЕСЕЦИ ОД 2017 ГОДИНА, ОПШТИНА ШТИП СПРОВЕЛА 36 ТЕНДЕРСКИ ПОСТАПКИ ВРЕДНИ 70 МИЛИОНИ ДЕНАРИ СО ВКЛУЧЕН ДДВ
Среда, 07 Јуни 2017 13:14

stip1За првите пет месеци од 2017 година, Општина Штип завршила вкупно 36 постапки а 9 се во тек. Врз основа на ова, од буџетот на локалната самоуправа се потрошени 59.6 милиони денари без вклучен ДДВ, односно 70.3 милиони денари со ДДВ. Ова на денешната прес конференција го соопшти Александра Ангеловска од Одделението за јавни набавки при Општина Штип:

Повеќе...
 
Затнати вентили на новата фонтана од фрлени отпадоци
Среда, 07 Јуни 2017 12:29

fontana1Несовесни со фрлање на отпадоци ги затнале вентилите на фонтаната во паркот „Макфест“ што беше причина за нејзино вонредно чистење.Извадени се песок, земја, камења, пластика, дури и детски обувки, кажаа од локалната самоуправа.

Повеќе...
 
Претставници на Општина Штип се вратија од посета на Киркларели во Турција
Вторник, 23 Мај 2017 08:25

turcija1Делегација на Општина Штип, членови на Академијата „Еуроарт“ и на музичката група „Орнаменти", беа во посета на турскиот град Киркларели, каде што претставниците од Општина Штип, со градоначалникот и заменик градоначалникот разговарале за можната економска соработка.

Повеќе...
 
16 години од загинувањето на Двојаковски и Петров
Среда, 03 Мај 2017 14:25

braniteli1На денешен ден, пред 16 години, во конфликтот во 2001, во заседа кај с.Ваксинце (Куманово) од терористички формации загинаа и двајца штипски бранители: Димитар Двојаковски и Влатко Петров.

Повеќе...
 
Општина Штип денес одбележа 100 години од раѓањето на Киро Глигоров, првиот претседател на независна Македонија
Среда, 03 Мај 2017 13:43

gligorov1Тој е најзаслужен што Македонија е единствена држава од поранешна СФРЈ која ја испрати ЈНА со потпишан договор, без ниеден испукан куршум и жртва. Во исклучително тешка ситуација успеа Македонија да избегне крваво сценарио и да стане членка на ООН, макар и со наметнатата описна додавка пред уставното име. Ако тоа не се направеше во 1993. година, лесно можеше да се случи Македонија сѐ уште да чека на прием во ООН - кажа во својот говор д-р Соња Николова од Општина Штип.

Повеќе...
 
Оддржана последната седница на Совет на Општина Штип
Вторник, 02 Мај 2017 12:10

sovet-opstina-stip-2Се оддржа 53.тата седница на Советот на Општина на чиј дневен ред беа 32 точки и две информации.

Усвоени се Предлог-Одлуките за утврдување дека не се исполнети условите за донесување на урбанистичко-планска документација за усогласување на намената на земјиштето на КП 860 за КО Штип-1 со намената на бесправно изградениот објект,за КП 987 за КО Штип-1, потоа за КП 5969/1 за КО Штип-3, КП 1286/1 за КО Ново село-Штип, за КП 1436 за КО Брест, КП 344 за КО Суво Грло, КП 422 за КО Суво Грло, КП 1339 за КО Суво Грло, КП 2466/1 за КО Штип-2 со намената на бесправно изградените објекти.

Повеќе...
 
<< Почеток < Пред 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следно > Крај >>

Страница 3 од 13

Moja opstina-baner resize

Makfest 2012 resize

ombudsman

Банер

ekoloski-dozvoli-baner

prijavi-problem-5

Календар

Септември 2017
П В С Ч П С Н
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Банери

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

ISO sertifikat baner resize