Дома Настани Спречена изградба на стамбени објекти кај месноста Суитлак
Спречена изградба на стамбени објекти кај месноста Суитлак
Вторник, 19 Март 2019 13:57

SprecenaGradba-Suitlak-01Локалната власт спречи изградба на стамбени објекти во една од најубавите населби во градот, тоа е месноста Суилтак.

Претходната локална власт имала идеи во делот на генералниот урбанистички план да овде во оваа зелена зона изникнат стамбени објекти.

„Сакам да потврдам дека во разработката на новиот генерален урбанистички план веке новата локална власт и идеата за изградба на стамбени згради е запрена. Повторно овој дел се врака во намена Д, зеленило спорт и рекреација,“ изјави градоначалникот на Општина Штип, Благој Бочварски.

Локалната власт има за цел овој дел од градот да се развива за спорт и рекреација и во компактибилните намени коишто ги предвидува таа Д намена.

 SprecenaGradba-Suitlak-02

SprecenaGradba-Suitlak-03

 

Tourist map Stip resize

kvalitet na vozduh PM10 resize

ombudsman logo mk

Банер

Календар

Август 2020
П В С Ч П С Н
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Банери

Банер
Банер
Банер
Банер

ISO sertifikat baner resize