Дома Настани Оддржана седница на Комисија за статут и пропис
Оддржана седница на Комисија за статут и пропис
Вторник, 18 Јули 2017 13:02

opstina-stip-zgrada-4Вчера се оддржа 64.тата седница на Комисијата за Статут и прописи.Усвоени се Предлог-Одлуките за давање согласност за формирање паралелки со помал број на ученици во ООУ „Славејко Арсов“-Штип во учебната 2017/2018 година,во ООУ „Тошо Арсов и во СОУ „Славчо Стојменски, во ООУ „Ванчо Прке и согласност за формирање паралелки со помал број на ученици и формирање на комбинирана паралелка на турски јазик во ООУ „Гоце Делчев“-Штип во учебната 2017/2018 година.

Усвоена е и Предлог-Одлука за давање согласност на Ценовникот на АМД услуги Дооел Штип за превоз на оштетените возила и возила во дефект од општинските и локалните патишта на Општина Штип, потоа Предлог-Одлука за ослободување од плаќање на комунална такса за поставување урбана опрема и Предлог-Одлука за давање согласност на Годишен оперативен план за вработување на Општина Штип за 2017 година.

На крајот усвоени се Извештајот за извршување на одлуките на Советот на Општина Штип за периодот јануари-април 2017 година и Информацијата за извршување на надлежностите на градоначалникот на Општина Штип за периодот јануари-јуни 2017 година.

 

Moja opstina-baner resize

Makfest 2012 resize

ombudsman

Банер

ekoloski-dozvoli-baner

prijavi-problem-5

Календар

Декември 2017
П В С Ч П С Н
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Банери

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

ISO sertifikat baner resize