Дома Настани Мерка за санкционирање непрописно паркирање
Мерка за санкционирање непрописно паркирање
Вторник, 13 Февруари 2018 13:24

parkiranjeСпоред Член 7 од Законот за безбедност на сообраќајот на патиштата, Општината е надлежна за уредување на сообраќајот на локалните патишта и улици кое меѓу другото опфаќа и поставување блокатори на возила на места што не се наменети за паркирање, како и отстранување на блокатори.

Поставувањето блокатори и нивно отстранување ќе се спроведува од страна на овластени контролори на ЈП „Стипион 2011“ Штип.

Блокираните возила ќе се одблокираат по реализирана наплата од 700 денари.

За поголема ефикасност при реализирање на активностите ќе има координирана соработка со МВР СВР Штип.

Поради зголемување на проблемите со нелегалното паркирање кои ја загрозуваат безбедноста на сообраќајот, Општината ќе започне со спроведување на оваа мерка која ќе придонесе за зголемување на безбедноста на сите учесници во сообраќајот.

Првично ќе се преземат мерки за возила кои се паркирани на пешачки премини, во ниво на крстосници, на паркинг места кои се наменети за посебна категорија на корисници како инвалидизирани лица и авто-такси стојалишта, автобуски стојалишта, тротоари, коловози и др.

Се надеваме на соработка од граѓаните и избегнување на прекршувањето на законските одредби во однос на паркирањето на возилата.

  

 

 

 

kvalitet na vozduh PM10 resize

Moja opstina-baner resize

Makfest 2012 resize

ombudsman

Банер

ekoloski-dozvoli-baner

Календар

Февруари 2019
П В С Ч П С Н
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3

Банери

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

ISO sertifikat baner resize