Дома Настани Почна да се гради мини-обиколницата „Баргала – Сењак“ која вклучува и нов мост на река Брегалница - Вредноста на проектот е околу 590.000 евра
Почна да се гради мини-обиколницата „Баргала – Сењак“ која вклучува и нов мост на река Брегалница - Вредноста на проектот е околу 590.000 евра
Четврток, 23 Март 2017 14:10

obikolnica1Општина Штип започна со реализација на проектот за мини обиколницата “Сењак-Баргала“, односно патна врска на улиците „Гоце Делчев“ и „Партизанска“ како и за конструкција на нов мост. За да нема пречки во изградбата, потребно е отстранување на времените објекти, бараки и други пратечки објекти кои се во зоната на изградба. Затоа и локалната самоуправа денес ги повика имателите на вакви објекти итно да ги отстранат:

- Ги информираме граѓаните на Штип кои поседуваат времени објекти од типот на шупи, бараки, места за чување на стока и живина како и други објекти за кои немаат одобрение, долж коритото на река Брегалница, истите итно да ги отстранат заради нови градежни зафати на локалната самоуправа. Граѓаните треба да ги остранат објектите на потегот долж реката Брегалница од лева и десна страна, на потегот над и под фабриката „Баргала“ па кон поранешниот ресторан „Пелагонија“.Доколку не го сторат тоа самите, Општината истите ќе ги отстрани а средствата за реализација ќе паднат на товар на имателите на овие објекти – изјави портпаролот на Општина Штип, Драган Ристов.

Станува збор за еден од најголемите инвестициски проекти на Општина Штип кој беше проценет на 57.7 милиона денари, но по извршената лицитација, истиот ќе се реализира за 36.5 милиони денари или околу 590.000 евра. Истиот вклучува конструкција на сообраќајници и поставување на нов мост на река Брегалница. Проектот го доби друштвото за градежноштво и инжинеринг „Актива“ а рокот за завршување е шест месеци.

obikolnica2obikolnica3obikolnica4obikolnica5obikolnica6obikolnica7obikolnica8

 

Moja opstina-baner resize

Makfest 2012 resize

ombudsman

Банер

ekoloski-dozvoli-baner

prijavi-problem-5

Календар

Јануари 2018
П В С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Банери

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

ISO sertifikat baner resize