Дома Настани Оддржана седница на Комисија за финансии и буџет
Оддржана седница на Комисија за финансии и буџет
Вторник, 07 Март 2017 12:21

opstina zgrada-2 resizeВчера се оддржа 58.та седница на Комисија за финансирање, буџет и локален економски развој.

Усвоени се Полугодишен извештај за работењето на ЈП ,,Стипион 2011” – Штип со финансиски показатели по програмата за уредување на градежно земјиште на подрачјето на Општина Штип за 2016 година, Полугодишен извештај за работењето на ЈП ,,Стипион 2011” – Штип со финансиски показатели по програмата за одржување на локалните патишта и улици за 2016 година, потоа Полугодишен извештај за работењето на ЈП ,,Стипион 2011” – Штип со финансиски показатели по програмата за одржување на локалните патишта и улици во зимски услови за 2016 година и Полугодишен извештај за работењето на ЈП ,,Стипион 2011” – Штип со финансиски показатели по програмата за користење на јавниот простор за паркирање за 2016 година.

Исто така усвоени се Извештај за работењето на ЈП ,,Стипион 2011” – Штип по програмата за уредување на градежно земјиште со финансиски показатели за 2016 година, Извештај за работењето на ЈП ,,Стипион 2011” – Штип по програмата за одржување на локалните патишта и улици со финансиски показатели за 2016 година, Извештај за работењето на ЈП ,,Стипион 2011” – Штип по програмата за користење на јавниот простор за паркирање со финансиски показатели за 2016 година, Годишна сметка на ЈП ,,Стипион 2011” – Штип за 2016 година и Полугодишен извештај на ЈП ,,Исар” – Штип со финансиски показатели од 01.07.2016 до 31.12.2016 година.

Советниците ги усвоија и Полугодишен извештај на ЈП ,,Исар” – Штип по програма за одржување на јавната чистота за период од 01.07.2016 до 31.12.2016 година, Годишен извештај на ЈП,,Исар” – Штип од 01.01.2017 до 31.12.2016 година, Годишен извештај на ЈП,,Исар” – Штип по програма за одржување на јавната чистота за период од 01.01.2017 до 31.12.2016 година, Годишен оперативен план на локален економско социјален совет на Општина Штип и Годишен извештај на Општина Штип за 2016 година.

Усвоени се и Годишна сметка на Буџетот на Општина Штип за 2016 година, Извештај за реализирање на програма за одбележување на новогодишните и божиќните празници 201/2017 година, Извештај за реализирани активности на Општина Штип од областа на спортот за 2016 година а разгледани се Финансиски извештај на РК ,,Текстилец” – Штип за период од 2013 до 2016 година и Годишна сметка на ЈУДОДГ ,,Вера Циривири Трена” – Штип за 2016 година, на ООУ ,,Славејко Арсов” ,на ООУ ,,Тошо Арсов” ,на ООУ ,,Гоце Делчев” , на СОУ ,,Коле Нехтенин и на СОУ ,,Јане Сандански” – Штип за 2016 година.

Усвоени се и Предлог – Одлука за одобрување на финансиски средства на спортски клубови и Предлог – Одлука за одобрување на финансиски средства.

 

Moja opstina-baner resize

Makfest 2012 resize

ombudsman

Банер

ekoloski-dozvoli-baner

prijavi-problem-5

Календар

Ноември 2017
П В С Ч П С Н
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Банери

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

ISO sertifikat baner resize