Дома Настани Седница на Комисија за статут
Седница на Комисија за статут
Петок, 10 Февруари 2017 14:06

opstina zgrada-2 resizeВчера се оддржа 58.ма седница на Комисијата за Статут и прописи.

Усвоени се Предлог-Одлука за утврдување на потребата од донесување на урбанистичко-планска документација за усогласување на намената на земјиштето на КП 9777/2 за КО Штип-4 со намената на бесправно изградениот објект,на КП 812 за КО Лесковица,на КП 4712 за КО Штип-3,на КП 2027 за КО Чардаклија,потоа на КП 1291/2 за КО Штип-1, на КП 1048 за КО Штип-1,на КП 5969/1 за КО Штип-3.

Усвоена е Предлог-Одлуката за опредлување имиња на улици во УЗ „Балканска“ во Штип, Предлог-Одлука за давање согласност на Ценовник за извршување на услуги на ЈП „Стипион 2011“ – Штип за изработка на урбанистичка документација, Извештај за состојбите со криминалитетот и другите безбедносни појави на подрачјето на Општина Штип во второто полугодие на 2016 година и Годишен извештај на Територијалната противпожарана единица-Штип за 2016 година.

На крајот усвоен е Извештај за извршување на одлуките на Советот на Општина Штип за периодот октомври-декември 2016 година и Информација за извршување на надлежностите на градоначалникот за периодот јуни-декември 2016 година.

 

Moja opstina-baner resize

Makfest 2012 resize

ombudsman

Банер

ekoloski-dozvoli-baner

prijavi-problem-5

Календар

Ноември 2017
П В С Ч П С Н
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Банери

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

ISO sertifikat baner resize