Дома Комунални дејности Одобрение за поставување на мебел и опрема за вршење на трговија на мало пред продавниците односно деловните простории и трговија на стоки во киосци и автомати
Одобрение за поставување на мебел и опрема за вршење на трговија на мало пред продавниците односно деловните простории и трговија на стоки во киосци и автомати

Центар за услуги на граѓаните – шалтер бр. 2

За добивање на одобрение  потробно е да се достави:

Барање (готов образец од општината)

Кон барањето се приложуваат и:

  1. Извод од регистарот на дејноста,
  2. Употребна дозвола за објектот,
  3. Прецизен опис на комерцијалните услуги кои ќе се даваат на ЈПП,
  4. Цртеж-скица на постојаната состојба на бараната површина со прецизирање на мебелот и опремата што барателот сака да ги користи на таа површина во размер 1:50
  5. Доказ за уплатени 300 денари на име административни такси

Рокот за донесување на актот е 7 дена по приемот на комплетната документација.

 

Tourist map Stip resize

kvalitet na vozduh PM10 resize

Moja opstina-baner resize

Makfest 2012 resize

ombudsman

Банер

ekoloski-dozvoli-baner

Календар

Август 2019
П В С Ч П С Н
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Банери

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

ISO sertifikat baner resize