Дома Јавни набавки План за јавни набавки за 2018 година

Известување од Биро за јавни набавки

Почитувани,
По реакциите што ги добивме во неколку постапки за доделување на договор за јавни набавки што се спроведуваат по електронски пат, Ве информираме за одредени технички проблеми со кои би можеле да се соочите при спроведувањето на истите. Документите кои понудувачите ги прикачуваат на системот (пр. техничка понуда, финансиска понуда итн.) а се изработени во MS Office 2007 и се дигитално потпишани, потребно е да се отвораат во MS Office 2007 бидејќи  доколку истите се отвараат во програмскиот пакет MS Office 2003, прикачениот дигитален сертификат на документот не може да се види и отаму може погрешно да се заклучи дека документите не се потпишани.
Со цел да се избегнат ваквите проблеми Ве молиме отварањето на понудите доставени по електронски пат да го спроведувате во MS Office 2007.Овој проблем не е поврзан со користењето на електронскиот систем за јавни набавки или со самите дигитални сертификати туку е во врска со функционирањето и компатибилноста на самите производи на Microsoft.
Оваа препорака е потенцирана во прирачниците за користењето на ЕСЈН и беше посочена на обуките кои ги одржа Бирото наменети за ЕСЈН.
Ве молиме при спроведување на постапките по електронски пат да ја имате во предвид горенаведената напомена.

Со почит,
Биро за јавни набавки

Tourist map Stip resize

kvalitet na vozduh PM10 resize

ombudsman logo mk

Банер

Календар

Февруари 2020
П В С Ч П С Н
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1

Банери

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

ISO sertifikat baner resize