Дома Еднакви можности Трибина на тема „Трговија со луѓе“
Трибина на тема „Трговија со луѓе“
Четврток, 28 Септември 2017 07:32

trgovija so luge-1

На 21 септември 2017 година во Штип се одржа трибина на тема „Трговија со луѓе“ од претставници на Невладината организација „Ла страда“ ( Отворена порта). Оваа невладина организација веќе 17 години се занимава со оваа проблематика. Трибината беше дел од караванот низ Македонија кој се реализира во повеќе градови. Во соработка со Локалната комисија за борба против трговија со луѓе и илегална миграција и Одделението за образование НВО Ла Страда имаше предавање прд стотина ученици од средните училишта. Ова е дел од Годишната програма на Локалната комисија за борба против трговија со луѓе и илегална миграција.

Основна цел на трибината беше да се едуцираат учениците за поимот трговија со луѓе, да се запознаат со можните опасности кои се кријат при комуникацијата со непознати преку социјалните мрежи како и страшните последици врз младата личност, жртва на трговија со луѓе.

trgovija so luge-2trgovija so luge-3trgovija so luge-4trgovija so luge-5

 

Moja opstina-baner resize

Makfest 2012 resize

ombudsman

Банер

ekoloski-dozvoli-baner

prijavi-problem-5

Календар

Октомври 2017
П В С Ч П С Н
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Банери

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

ISO sertifikat baner resize