Дома
Општина Штип | Municipality of Stip
Календар на настани Печати EMAIL help
Види по година Види по месец Види по недела Види денес Барај Скокни на месец
Седма седница на Советот на Општина Штип
Петок 27 Април 2018, 10:00
од Веб администраторHits : 1154

 

Д н е в е н  р е д


1. Предлог-Одлука за давање согласност за основање на регионална депонија.
2. Предлог-Одлука за учество и имплементација на проект „Заеднички мерки за спречување на шумски пожари во прекуграничниот регион“ од Програмата за прекугранична соработка Интерег-Ипа Бугарија – Македонија.
3. Предлог-Одлука за учество и имплементација на проект „Заеднички акции за зелена иднина“ од Програмата за прекугранична соработка Интерег-Ипа Бугарија – Македонија.
4. Предлог-Одлука за реонизација на јавните основни училишта на територијата на Општина Штип.
5. Предлог-Одлука за доделување на финансиски средства од областа на спортот.
6. Предлог-Одлука за доделување финансиски средства.
7. Предлог-Одлука за давање согласност на План за вработување на ЈП „Исар“ за 2019 година.
8. Предлог-Одлука за давање согласност на План за вработување на ЈП „Стипион 2011”-Штип за 2019 година.
9. Предлог-Програма за одбележувањето на значајни настани и истакнати личности со спомен-обележја 2018- 2022.
10. Предлог-Одлука за подигање, чување, одржување, заштита и користење на спомен-обележје во чест на првиот одигран официјален натпревар во кошарка.
11. Предлог-Решение за дополнување на Решението за именување на членови на Совет на млади на Општина Штип.
12. Предлог-Програма за измена и дополнување на Програмата за изработка на урбанистички планови на територијата на Општина Штип за 2018 година.
13. Предлог-Програма за урбана опрема за 2018 година.
14. Предлог-Програма за работа на Совет на млади-Штип за 2018 година.
15. Предлог-Програма за дополнување на Програмата за одржување на јавната чистота во Општина Штип за 2018 година.
16. Предлог-Правилник за запишување на деца во прво одделение во Општинските основни училишта на територијата на општина Штип.
17. Извештај за реализација на средствата по Програмата за изградба и одржување на локални патишта и улици во Општина Штип за 2017 година и Програмата за одржување на локалните патишта во Општина Штип за 2017/2018 година во зимски услови.
18. Извештај за реализација на Програма за култура за 2017 година.
19. Извештај за извршување на одлуките на Советот на Општина Штип за период декември-март 2018 година.
20. Извештај за реализираните активности на Општина Штип од областа на спортот за 2017 година.
21. Полугодишен извештај на ЈП „Исар”-Штип од 01.07.2017 до 31.12.2017 година.
22. Извештај на ЈП „Исар”-Штип за одржување на јавната чистота за период од 01.07.2017 до 31.12.2017 година.
23. Годишен извештај на ЈП „Исар”-Штип со финансиски показатели за период од 01.01.2017 до 31.12.2017 година.
24. Годишен извештај на ЈП „Исар”-Штип за одржување на јавната чистота за период од 01.01.2017 до 31.12.2017 година.
25. Годишна сметка на ЈП „Исар”-Штип за 2017 година.
26. Годишна сметка на ЈУДОДГ „Вера Циривири Трена”-Штип за 2017 година.
27. Годишна сметка на ОЈУДГ „Астибо”-Штип за 2017 година.
28. Годишна сметка на СОУ Гимназија „Славчо Стојменски”-Штип за 2017 година.
29. Годишна сметка на СОУ „Јане Сандански”-Штип за 2017 година.
30. Годишна сметка на СОУ „Димитар Мирасчиев”-Штип за 2017 година.
31. Годишна сметка на СОУ „Коле Нехтенин”-Штип за 2017 година.
32. Барање финансиски средства за проект „Меѓународен ден на џезот 2018“.
33. Советнички прашања.

Назад

Tourist map Stip resize

kvalitet na vozduh PM10 resize

ombudsman logo mk

Банер

Календар

Јуни 2020
П В С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Банери

Банер
Банер
Банер
Банер

ISO sertifikat baner resize