Дома Архива
Оддржана јавна расправа за новиот буџет на Општина Штип

opstina zgrada-2 resizeСогласно законската обврска и заложбата за транспарентност во работењето, Општина Штип вчера организираше јавна расправа по предлог програмите на ЈП Исар и ЈП Стипион, како и предлог буџетот на Општина Штип за 2014 година.

На јавната распорава учествуваа претставници на медиумите, на НВО, на јавните претпријатија и граѓани кои ги слушнаа предлозите за проекти кои треба да бидат опфатени во програмите на Јавните претпријатија и Буџетот на општината за наредната година.

На јавната презентација, беа претставени и капиталните проекти за идната 2014 година, која во голем дел предвидува инвестиции во локална патна инфраструктура,водовод, канализација и зелени површини. Буџетот според искажаното ќе изнесува околу 365 милиона денари, од кои 60 милиона денари отпаѓаат на конструкција и обнова на локални патни површини. Исто така влегуваат средства за продолжување на некои клучни локални сообраќајници, како што се „Христијан Карпош“, „Вита Поп-Јорданова“ и продолжување на активностите на улица „Вардарска“.

 

Tourist map Stip resize

kvalitet na vozduh PM10 resize

Moja opstina-baner resize

ombudsman logo mk

Банер

Календар

Октомври 2019
П В С Ч П С Н
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Банери

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

ISO sertifikat baner resize