Дома Администрирање на приходи Пријавa за утврдување на данок на наследство и подарок (отстапување на имот за време на живот и договор за физичка делба – втор и останати наследни редови)
Пријавa за утврдување на данок на наследство и подарок (отстапување на имот за време на живот и договор за физичка делба – втор и останати наследни редови)

Центар за услуги на граѓаните – шалтер бр. 1

За добивање на решение  потребно е да се потполни Даночна пријава за утврдување на данокот на наследство и подарок  (готов образец од општината)  со:

  1. Договор за дар –отстапување на имот за време на живот во шест примероци и потпишани од договорените страни,
  2. Извод од родените-венчаните за даропримачот, примателот не постар од шест месеци,
  3. Податоци за наследниот имот,
  4. Податоци за подвижниот имот,
  5. Уверение за платени даноци со уплатени административни такси од по 100 ден. за секоја договорена страна,
  6. Доказ за уплатени 300 ден.  на име административна такса.

Рок за донесување на актот 30 дена по приемот на комплетната документација.

 

Tourist map Stip resize

kvalitet na vozduh PM10 resize

Moja opstina-baner resize

Makfest 2012 resize

ombudsman

Банер

ekoloski-dozvoli-baner

Календар

Август 2019
П В С Ч П С Н
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Банери

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

ISO sertifikat baner resize