Дома Администрирање на приходи Пријавa за утврдување на данок на наследство и подарок (отстапување на имот за време на живот)
Пријавa за утврдување на данок на наследство и подарок (отстапување на имот за време на живот)

Центар за услуги на граѓаните – шалтер бр. 1

За добивање на решение  потребно е да се потполни Даночна пријава за утврдување на данокот на наследство и подарок  (готов образец од општината)  со:

  1. Договор за дар–отстапување на имот за време на живот во шест примероци и потпишани од договорените страни,
  2. Извод од родените-венчаните за даропримачот, примателот не постар од шест месеци,
  3. Податоци за наследниот имот,
  4. Податоци за подвижниот имот,
  5. Уверение за платени даноци со уплатени административни такси од по 100 ден. за секоја договорена страна
  6. Доказ за уплатени 300 ден.  на име административна такса.

Рок за донесување на актот 30 дена по приемот на комплетната документација.

 

Tourist map Stip resize

kvalitet na vozduh PM10 resize

ombudsman logo mk

Банер

Календар

Мај 2020
П В С Ч П С Н
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Банери

Банер
Банер
Банер
Банер

ISO sertifikat baner resize