Дома Администрирање на приходи Пријавa за утврдување на данок на промет на недвижности за договор за замена
Пријавa за утврдување на данок на промет на недвижности за договор за замена

Центар за услуги на граѓаните – шалтер бр. 1

Се пополнуваат две  Даночни пријави за утврдување на данок на промет на недвижности (готов образец од општината) со:

  1. Договор за замена во шест примероци потпишани од двете страни,
  2. Имотни листови од двете договорени страни од кои по еден оригинал и една копија не постари од шест месеци,
  3. Доказ за платена  такса од  по 100 денари за секоја договорена страна,
  4. Уверение за платени даноци со уплатени административни такси  од по 100 ден. за секоја договорена страна.

Рок за донесување на актот 30 дена по приемот на комплетната документација.

 

Tourist map Stip resize

kvalitet na vozduh PM10 resize

ombudsman logo mk

Банер

Календар

Август 2020
П В С Ч П С Н
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Банери

Банер
Банер
Банер
Банер

ISO sertifikat baner resize