Дома Администрирање на приходи Решение за утврдување на данок на промет на недвижности за договор за доживотна издршка
Решение за утврдување на данок на промет на недвижности за договор за доживотна издршка

Центар за услуги на граѓаните – шалтер бр. 1

За добивање на решение  потробно е да се потполни Даночна пријава за утврдување на данок  на промет на недвижности (готов образец од општината) со:

  1. Три правосилни решенија од наследство - 1 оригинал, две копии  заверени на нотар,
  2. Извод од матична книга на родените или венчаните,
  3. Имотен лист,
  4. Доказ за уплатени 300 денari  на име административна такса.
  5. Уверение за платени даноци со уплатени административни такси од по 100 денari за секоја договорена страна.

Рок за донесување на актот 30 дена по приемот на комплетната документација.

 

Tourist map Stip resize

kvalitet na vozduh PM10 resize

ombudsman logo mk

Банер

Календар

Јуни 2020
П В С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Банери

Банер
Банер
Банер
Банер

ISO sertifikat baner resize