Дома Администрирање на приходи Решение за утврдување на износот на данокот на промет на недвижности при купопродажба
Решение за утврдување на износот на данокот на промет на недвижности при купопродажба

Центар за услуги на граѓаните – шалтер бр. 1

За добивање на решение  потробно е да се потполни Даночна пријава за утврдување на данокот на промет на недвижности  (готов образец од општината) со:

  1. Правен основ (имотен лист),
  2. Податоци за сопственикот на недвижниот имот,
  3. Податоци за лицата на кои преминува правото на сопственост,
  4. Податоци за недвижниот  имот,
  5. Уверение за платени даноци и такси.

Рок за донесување на актот 15 дена по приемот на комплетната документација.

 

Tourist map Stip resize

kvalitet na vozduh PM10 resize

ombudsman logo mk

Банер

Календар

Февруари 2020
П В С Ч П С Н
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1

Банери

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

ISO sertifikat baner resize