Home Public procurement Отворање информативна сесија на ИНТЕРРЕГ ИПА Програма за прекугранична соработка

Information from the Office for public acquisitions

Respected,
After the reactions we got for some of the acts for assignation of agreement for public acquisitions that are accomplished on an electronic way, We inform you for certain technical problems that you might confront with when accomplishing the same ones. The documents which the bidder hooks onto the system (for example the technical offer, financial offer etc.) and are made in MS Office 2007 and are digitally signed, it’s needed to be opened in MS Office 2007 because if the same ones are opened in the program package MS Office 2003, the hooked digital certificate of the document can’t be seen and from that part can be concluded wrongly that the documents aren’t signed. With a purpose to avoid these problems we ask you the opening of the offers delivered electronically be in MS Office 2007. This problem isn’t connected with the usage of the electronic system for public acquisitions or to the digital certificates but it’s about the functioning and the compatibility of the same products of Microsoft. This recommendation is accented in the guidebooks for using of ESJN and was directed towards the drills which were held by the Office made for ESJN. We ask you when accomplishing the acts by an electronic way for you to keep in mind the quoted insinuation before.

With respect,

The Office for public acquisitions

Отворање информативна сесија на ИНТЕРРЕГ ИПА Програма за прекугранична соработка
Wednesday, 21 February 2018 12:36
There are no translations available.

INTERREG-IPA-1Денеска градоначалникот на Општина Штип ја отвори информативната сесија на објавениот втор јавен повик за прибирање предлог-проекти за ИНТЕРРЕГ ИПА Програмата за прекугранична соработка помеѓу Република Македонија и Република Бугарија.

„Програмата е навистина INTERREG-IPA-2за поздравување и нуди одлични можности, како за Општините, така и за сите останати заинтересирани страни, образовни институции, здравствени установи, јавни претпријатија, невладини организации и останати организации кои нудат поддршка на бизнис секторот, заеднички да подготвуваат и реализираат проекти од областа на заштитата и унапредувањето на животната средина, развојот на туризмот и подобрувањето на конкурентоста на регионалните бизниси,“ истакна градоначалникот Бочварски во неговото поздравно обраќање.

INTERREG-IPA-4„Како Општина Штип аплицираме, активно учествуваме и соработуваме многу со бугарските општини. Имаме одлична соработка и надвор од овој проект со Општина Гоце Делчев. А, во делот на овој повик, ќе аплицираме со два проекти: целосна реконструкција на клон „Пчелка“ при градинката „Вера Циривири Трена“, при што целосно ќе ја замениме фасадата и начинот на загревање, со што ќе добиеме енергетски ефикасен објект; ќе аплицираме за уште еден проект за заштита од пожари за одобрување противпожарно возило и сета противпожарна опрема, за да ги заштитиме граѓаните од вакви непогоди,“ кажа во изјава за медиумите градоначалникот Бочварски.

Со општата цел на Програмата за зајакнување на прекуграничната соработка помеѓу институциите и населението во регионот ќе се обезбеди надминување и изнаоѓање адекватни решенија за заеднички приоритетни прашања.

 INTERREG-IPA-3

--


 

kvalitet na vozduh PM10 resize

Moja opstina-baner resize

Makfest 2012 resize

ombudsman

Banner

ekoloski-dozvoli-baner

Calendar

July 2018
M T W T F S S
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Banners

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

ISO sertifikat baner resize