Home Events Корекција на плаќање на 20 отсто согласно Законот за пожарникарство
Корекција на плаќање на 20 отсто согласно Законот за пожарникарство
Monday, 25 January 2021 14:33
There are no translations available.

Plata-Pozarnikari-01Денес решивме еден долгогодишен проблем.
Извршена е корекција на плаќање на 20 отсто согласно Законот за пожарникарство, пресметаните јануарски плати на пожарникарите, во февруари ќе бидат пресметани, поточно корегирани, со нов бод.

По потпишување на правилникот, бодот на плати којшто досега беше 76.93, сега е 81.6.
Со ова исправивме една неправда којашто се провлекуваше низ годините наназад.

Имено, до 2017 година, ништо не беше решено во поглд на исплатите коишто на пожарникарите им следуваа по Закон. 

Таквата неодговорност ја чинеше Општина Штип, 20 милиони денари, пари коишто Општината ги исплати по однос на тужби од ТППЕ.
Конечно, ставаме крај на игнорирањето на овој проблем и согласно Законот продолжуваме со безрезервна поддршка на пожарникарите, секако покрај то што и законски им следува.

Општина Штип е втора Општина по Град Скопје, којашто одлучно пристапи кон решавање на овој проблем, којшто сега го оставаме зад нас. 

 Plata-Pozarnikari-02

Plata-Pozarnikari-03

 

Tourist map Stip resize

kvalitet na vozduh PM10 resize

ombudsman logo en

Banner

Calendar

March 2021
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Banners

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

ISO sertifikat baner resize