Home Events Увид во работите за поставување на монтажна болница
Увид во работите за поставување на монтажна болница
Thursday, 12 November 2020 18:10
There are no translations available.

MontaznaBolnica-01Денеска в.д. Градоначалникот на Општина Штип, заедно со директорот на Клиничка болница Штип, Ален Георгијев, директорите на јавните претпријатија Стипион и Исар одржаа координативен состанок во врска со тековните активности и обврските на секоја институција во поставување на монтажна болница.

Монтажната болница ќе биде поставена над постоечката Киничка болница, со два пристапи.

Ќе има четири модули со по 14 кревети, или капацитет од 56 кревети.

„Денеска вршиме увид на местото кадешто ќе се поставува монтажна болница. Активностите во смисла на потребната инфраструктура се во тек. Почнуваме со подготовка на сите оние инфраструктурни инсталации, водовод, канализација, електручно напојување така да очекуваме вои догледно време да ги завршиме сите обврски што ги имаме како локална самоуправа, за да може понатаму Министерство за здравство да го заврши останатиот дел,“ истакна в.д. Градоначалникот, Миланов.

Претставниците од јавните претпријатија Стипион и Исар во наредните три недели ќе ги завршат нивните обврски.

Директорот Георгијев истакна дека Клиничка болница Штип е подготвена да одговори на потребите за целосно функционирање на болницата.

MontaznaBolnica-02

MontaznaBolnica-03

 

Tourist map Stip resize

kvalitet na vozduh PM10 resize

ombudsman logo en

Banner

Calendar

July 2021
M T W T F S S
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Banners

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

ISO sertifikat baner resize