Home Events Состанок на Општински штаб за заштита и спасување
Состанок на Општински штаб за заштита и спасување
Friday, 30 October 2020 14:34
There are no translations available.

ShtabZastita-30102020Денеска се одржа седница на Општински штаб за заштита и спасување  на кој беа присутни претставници од: ЈП „Исар“, ЈП „Стипион 2011“, ТППЕ Штип, сообраќаен инспектор при Општина Штип.

Општинскиот штаб за заштита и спасување ги донесе следните заклучоци:

1. Во наредниот период ќе се врши дезинфекција на дворните површини во градинките и основните училишта и од страна на ЈП „Исар“ и ТППЕ Штип.

2. Се задолжува ЈП „Исар“ да ја следи состојбата на градскиот пазар и по потреба да се преземаат потребните мерки.

3.Општинскио штаб за заштита и спасување ќе достави известување (укажување) до сите надлежни инспекторати за максимално да ги заострат контролите и во рамките на своите надлежности да преземаат соодветни мерки во согласност со дополнување на Законот за заштита на населението од заразни болести.

Апелираме граѓаните да ги почитуваат мерките за заштита на здравјето, секако да доставуваат точни податоци во епидемиолошките анкети за точно утврдување на контактите.

 

Tourist map Stip resize

kvalitet na vozduh PM10 resize

ombudsman logo en

Banner

Calendar

May 2021
M T W T F S S
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Banners

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

ISO sertifikat baner resize