Home Events Возило за чистење снег за потребите на ЈП „Стипион 2011“
Возило за чистење снег за потребите на ЈП „Стипион 2011“
Friday, 31 January 2020 13:55
There are no translations available.

Vozilo-sneg-01Општина Штип се грижи за потребите на јавните претпријатија за зголемување на капацитетите на возните паркови кои ќе бидат во служба на граѓаните.

Јавното претпријатие Исар има набавено две нови машини, а додека јавното претпријатие Стипион има добиено возило „Пајак“ и комбе за потребите на претпријатието.

ЈП „Стипион 2011“ после 30 години набави возило за чистење снег со што дополнително се олеснува чистењето на снег во градот.

„Набавивме ново возило за чистење снег кое е погодно за сите делови од градот. Ваков тип на возило се набавува после 30 години и значително се олеснува работата на јавното претпријатие во снежни услови. Вредноста на ова возило е 2,1 милион денари плус ДДВ,“ изјави градоначалникот Бочварски.

Vozilo-sneg-02

 

Tourist map Stip resize

kvalitet na vozduh PM10 resize

ombudsman logo en

Banner

Calendar

January 2021
M T W T F S S
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Banners

Banner
Banner
Banner
Banner

ISO sertifikat baner resize