Home Events Увид во градежни активности за изградба на тротоар на улица Енгелсова
Увид во градежни активности за изградба на тротоар на улица Енгелсова
Monday, 13 January 2020 16:04
There are no translations available.

Trotoar-EngelsovaНа почетокот на тековната 2020 година ЈП „Стипион 2011“ започна со реконструкција на површина за пешаци. Се работи на обновување на старата и дотраена бетонска површина на тротоарот на улица Енгелсова.

Градоначалникот Бочварски заедно со директорот на јавното претпријатие извршија увид во градежните активности на овој тротоар.

„Започнуваме со реконтрукција на тротоар на улица Енгелсова во населбата Осми Ноември. Се работи за површина од 1025 метри квадратни и вредноста на овој зафат е 1,6 милиони денари,“ изјави градоначалникот Бочварски.

Општина Штип ќе продолжи со реконструкција на инфраструктурата кадешто е најпотребно и приоритетно барање на граѓаните.

Trotoar-Engelsova-01

 

Tourist map Stip resize

kvalitet na vozduh PM10 resize

ombudsman logo en

Banner

Calendar

February 2020
M T W T F S S
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1

Banners

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

ISO sertifikat baner resize