Home Events Увид во градежни активности за изградба на мост на река Брегалница
Увид во градежни активности за изградба на мост на река Брегалница
Tuesday, 15 October 2019 14:19
There are no translations available.

Most-Bregalnica-01Се работи на местење железна конструкција за поставување на мост на река Брегалница. Градоначалникот на Општина Штип изврши увид во градежните активности за поставување на мостот.

Се работи за мостовска конструкција со должина од 60 метри, ширина 10 метри и тежина од 240 тони.

„Ова сообраќајно решение ќе го растерети целиот сообраќај во градот. Се работи за сериозна конструкција и за сериозна инвестиција за која требаше време да се завршат сите ревизии и постапки.

Инвестициона вредност на прва и втора фаза од обиколницата којашто делумно веќе е завршена со кружен тек и оваа фаза што ќе заврши со мостот е од околу 58 милиони денари,“ изјави Бочварски.

 

Most-Bregalnica-02

Most-Bregalnica-03

 

Tourist map Stip resize

kvalitet na vozduh PM10 resize

ombudsman logo en

Banner

Calendar

July 2020
M T W T F S S
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Banners

Banner
Banner
Banner
Banner

ISO sertifikat baner resize