Home Events Национална акција за чистење на отпадот
Национална акција за чистење на отпадот
Saturday, 15 September 2018 12:39
There are no translations available.

Akcija-otpad-01Денеска 15.09.2018 г., во населба Осми Ноември се одржа национална акција за чистење на отпадот во пресрет на Светскиот ден на чистење. Во оваа акција беа вклучени претставници од основните и средните училишта во Штип, претставници од Црвен Крст и од други невладините организации и граѓански здруженија. 

За реализација на националната акција за чистење на отпадот, поддршка дадоа повеќе владини и невладини институции, како: Министерство за животна средина и просторно планирање, Министерство за локална самоуправа, Министерство за земјоделство, шумарство и водостопанство, Министерство за здравство, Дирекција за заштита и спасување, Црвен Крст, Го Грин, Агенција за млади и спорт, Центар за управување со кризи, ЗЕЛС и слично.

Цел на националната акција за чистење на отпадот е да се подигне свеста кај нашите сограѓани за правилно справување со отпадот, како и да се развијат механизми за поддршка на граѓаните, општините и други засегнати страни за подобро и полесно да се справат со неорганизирано и незаконско фрлање на отпад во нивните средини.

 

 Akcija-otpad-02

Akcija-otpad-03

 

kvalitet na vozduh PM10 resize

Moja opstina-baner resize

Makfest 2012 resize

ombudsman

Banner

ekoloski-dozvoli-baner

Calendar

March 2019
M T W T F S S
25 26 27 28 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Banners

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

ISO sertifikat baner resize