Home Events Увид во градежни активности кај паркинг платформа
Увид во градежни активности кај паркинг платформа
Monday, 11 June 2018 12:04
There are no translations available.

parking platforma-1Денеска градоначалникот на Општина Штип, Благој Бочварски изврши увид во градежните активности кај паркинг платформата во централното градско подрачје. Со изградба на оваа платформа се обезбедуваат 50 нови паркинг места  во центарот на градот. Вредноста на овој проект изнесува 7.827.733 денари со вклучено ДДВ.

„Денеска се наоѓаме во централното градско подрачје кадешто веќе неколку дена и недели во тек е изградба на новата платформа со паркинг parking platforma-2простори во централното градско подрачје. Тоа е една од мерките којашто ја превземаме за растеретување на сообраќајниот хаос во центарот на градот. Сведоци сме дека во изминатиот период, а и денеска се поголем проблем е паркирањето во општина Штип и ние како Општина не смееме да останеме неми и да гледаме како овој проблем станува се поголем. Заради тоа превземавме чекор за најбрзото можно решение со изградба на 50 паркинг места овде во централното градско подрачје, кадешто е најпотребно“, изјави градоначалникот Бочварски.

Општина Штип прави темелни испитувања и дебата за изградба на уште една паркинг платформа кај СРЦ „Џексон“ којашто дополнително ќе го олесни паркирањето на граѓаните на општина Штип.

 parking platforma-3

 

kvalitet na vozduh PM10 resize

Moja opstina-baner resize

Makfest 2012 resize

ombudsman

Banner

ekoloski-dozvoli-baner

Calendar

February 2019
M T W T F S S
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3

Banners

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

ISO sertifikat baner resize