Home Events Оддржана втора седница на ИПР – Градоначалникот Бочварски, претседател на одборот за управување со отпад
Оддржана втора седница на ИПР – Градоначалникот Бочварски, претседател на одборот за управување со отпад
Tuesday, 05 December 2017 11:55
There are no translations available.

IPR-sednica-1Вчера во туристичкиот инфо-центар Пониква се оддржа втора седница на Советот на ИПР.

На седницата прво беше оддржана конститутивна седница на Меѓуопштинскиот одбор за управување со отпад. На истата, градоначалникот на Штип, Благој Бочварски е избран за претседавач на овој одбор а донесена е одлука ова тело да се доекипира со нови лица кои ќе бидат претставници на секој од градоначалниците од регионот.Седницата се оддржа на иницијатива на стручната служба на меѓуопштинскиот одбор за управување со отпад.

Потоа беа разгледани неколку точки IPR-sednica-2кои беа на дневен ред на Советот на ИПР.

Се разгледуваше предлог листата за годишни проекти на ИПР за 2018 година, за неизмирените обврски на локалните самоуправи кон ИПР како и листа на учесници за учество на обуки во рамките на Програмата за зачувување на природата Македонија – Фаза 2.

IPR-sednica-3IPR-sednica-4

 

Moja opstina-baner resize

Makfest 2012 resize

ombudsman

Banner

ekoloski-dozvoli-baner

prijavi-problem-5

Calendar

December 2017
M T W T F S S
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Banners

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

ISO sertifikat baner resize