Home Events Градоначалникот Бочварски на средба со претставници на ООУ „Славејко Арсов“ за добиено зелено знаме
Градоначалникот Бочварски на средба со претставници на ООУ „Славејко Арсов“ за добиено зелено знаме
Monday, 13 November 2017 14:07
There are no translations available.

zname1 resizeООУ „Славејко Арсов“ минатиот петок во Скопје доби зелено еко-знаме како резултат на постигнување на еколошки успеси и постигнување на стандарди во оваа област. Тоа беше повод денес да имаат средба со градоначалникот на Штип, Благој Бочварски.Како што беше кажано зеленото знаме е резултат на многу активности во областа на екологијата, поаѓајќи од еко-акциите па се до замена на прозорци, врати, поставување на штедливи чешми и друго.

Важноста на знамето е две години а доколку истото се добие три пат по ред, статусот останува траен, напоменаа на средбата претставниците на училиштето.

Градоначалникот Бочварски напомена дека екологијата е важен сегмент и дека тој и општината ќе поддржуваат вакви активности а се размислува и за изнаоѓање на странски партнери или донатори за проекти за еко-фасади и други проекти кои се во насока на развивање на еко свеста и заштита на животната средина. Учениците на градоначалникот му врачија и примерок од првото издание на училишниот весник.

zname2 resizezname3 resizezname4 resize

 

Moja opstina-baner resize

Makfest 2012 resize

ombudsman

Banner

ekoloski-dozvoli-baner

prijavi-problem-5

Calendar

January 2018
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Banners

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

ISO sertifikat baner resize