Home Events Оддржана 59.тата седница на Совет на Општина Штип
Оддржана 59.тата седница на Совет на Општина Штип
Tuesday, 10 October 2017 08:24
There are no translations available.

sovet-opstina-stip-2Се оддржа 59.та седница на Советот на Општина Штип.

На седницата беше следниот дневен ред.

Утврдено е решение за престанок на мандат по што е усвоено решение за избор на претседател и членови на Верификациона комисија, разгледан е извештај на Верификационата комисија за верификација на член на Советот на Општина Штип и направено Решение за верификација на мандат.

Утврдена е Предлог-Програма за измена и дополнување на Програмата за поставување урбана опрема на територијата на Општина Штип за 2017 година, усвоен е извештај за спроведената постапка за отуѓување на градежно земјиште сопственост на Република Македонија со непосредна спогодба по барање на правното лице ДПТУ „Оаза екстра-Скопско” ДООЕЛ Штип.

Усвоени се годишни извештаи за работата и одишни програми за работа на ООУ „Ванчо Прке,на ООУ „Гоце Делчев“,на ООУ „Димитар Влахов“,ООУ „Славејко Арсов„, ООУ „Тошо Арсов„, а разгледани се и барањата за мислење за програмата за изведување на ученички екскурзии во овие училишта.

 

Moja opstina-baner resize

Makfest 2012 resize

ombudsman

Banner

ekoloski-dozvoli-baner

prijavi-problem-5

Calendar

October 2017
M T W T F S S
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Banners

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

ISO sertifikat baner resize