Home Events Присуство на деловна средба на компании од регионалната комора со седиште во Штип и Битола
Присуство на деловна средба на компании од регионалната комора со седиште во Штип и Битола
Wednesday, 28 March 2018 14:15
There are no translations available.

delovna sredba-1Денеска градоначалникот на Општина Штип, Благој Бочварски присуствуваше на деловната средба помеѓу компаниите од регионалната комора во Штип и во Битола. На оваа средба присуствуваше и претседателот на стопанската комора, Бранко Азески.

„Со моето присуство на оваа деловна средба помеѓу компаниите од регоналните комори во Штип и Битола, давам пример како градоначалник дека ја даваме својата поддршка на стопанските комори во развојот на бизнис секторот во овие два региона. Многу е важно освен тоа што нашите комори соработуваат со странски комори и претпријатија, да соработуваат и да се доближуваат меѓусебно за да имаат и сопствен бенефит, да вработуваат што е можно повеќе граѓани со сериозни и пристојни плати, но и ние политичарите да го даваме својот придонес, delovna sredba-2да учиме од нивните секојдневни проблеми за да можеме тие проблеми да ги решаваме, делумно преку законски решенија делумно преку наша поддршка од Општините. Сакам да го поздравам овој прв чекор на соработка помеѓу двата регионални центри, бидејќи Штип и Битола се значајни центри во Република Македонија, “ изјави градоначалникот Бочварски.

Градоначалникот на Општина Штип, Благој Бочварски имаше и поздравно обраќање пред присутните. На оваа средба присуствуваа и претседателот на регионалната комора во Штип, Наум Барзов и претседателот на регионалната комора во Битола, Мирко Велковски кои исто така имаа свои обраќања.

delovna sredba-3

 

Tourist map Stip resize

kvalitet na vozduh PM10 resize

ombudsman logo en

Banner

Calendar

September 2020
M T W T F S S
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Banners

Banner
Banner
Banner
Banner

ISO sertifikat baner resize