Home Events Градоначалникот на прв училишен час во с.Селце
Градоначалникот на прв училишен час во с.Селце
Tuesday, 05 September 2017 07:59
There are no translations available.

selce-prvace1Првиот училишен ден во штипското село Селце почна само за едно прваче. Тоа беше единственото кое денес за првпат седна во школските клупи заедно со неколку години постарите другарчиња.

Првачето го посети и градоначалникотselce-prvace2 на Штип, прим.м-р Илчо Захариев и му посака успешен старт на учебната година:

- Во село Селце, за жал од 6 деца минатата година, сега имаме само едно дете. Во ова село живее мешано население од турска, влашка и македонска припадност. Сите деца се од турска националност. Мора да направиме во оваа село квалитетот на настава да се подобри за да овие деца ги добијат истите услови како децата во градот.

Вкупно на ниво на Општина денес училишното ѕвонче ѕвонеше за над 6.000 ученици.

 

Moja opstina-baner resize

Makfest 2012 resize

ombudsman

Banner

ekoloski-dozvoli-baner

prijavi-problem-5

Calendar

September 2017
M T W T F S S
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Banners

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

ISO sertifikat baner resize